Evde Petek Boyama Nasıl Yapılır?

Evde Petek Boyama Nasıl Yapılır? Pek çok durumda radyatörü boyamak, yenisiyle değiştirmekten çok daha bütçe dostudur. Bazen de görüntü olarak kaloriferin hiçbir kusuru yoktur ancak standart görünümünden kurtulmak isteyebilirsiniz. Her iki durumda da kalorifer peteğini boyayarak yepyeni bir görünüm katmanız mümkün. Bununla birlikte boyama işlemine geçmeden önce birkaç basit hazırlık yapmak gereklidir.

Petek Boyama

Öncelikle radyatörünüzü kapattığınızdan ve tamamen soğuk olduğundan emin olun. Dolayısıyla eylül ayı bu tür bir işlem için oldukça doğru zamandır. Zira sonbaharın ilk ayı hava daha sıcaktır. Aynı işlemi kışın yapmak riskli olabilir. Boya tamamen kuruyana dek radyatör ısınmamalıdır. Kalorifer peteğini duvardan çıkarıp boyamak da faydalı olabilir. Ancak böyle bir işlemi tek başınıza yapmamalısınız.

Petek Temizliği

Öncelikle radyatörün tamamen soğuk olduğundan emin olmalısınız. Boya tamamen kuruyana dek, petek ısınmaması önemlidir. Boyamadan önce, birikmiş olan toz temizlenmelidir. Silip temizledikten sonra nem veya damlacık kalmayana dek kurutmasını beklemelisiniz. İnce zımpara kâğıdı ile tüm yüzey zımparalanmalıdır. Böylece boyamak için, hafif pürüzlü bir yüzey elde edilmiş olunur. Pas lekelerini çıkarmak için, leke sökücü kullanabilirsiniz.

Petek Boyama Aşamaları

  • Kalorifer peteklerini boyamadan önce boyama yapacağınız peteği kapatın ve soğuk olduğundan emin olun.
  • Sprey boya ile kalorifer peteği boyarkenmaske kullanmayı unutmayın. 
  • Yeni tip panel radyatörü veya eski tip döküm peteği boyamadan önce nemli bir bez ile temizleyin. Eski boyası dökülüyorsa veya aşırı kirli ise zımpara yapabilirsiniz. Tekrar nemli bir bez ile silip boyamaya geçebilirsiniz.
  • Petek boyama uygulamasına başlamadan önce, astar kullanmak, boyanın daha iyi tutmasını sağlayacaktır. Özelikle yağlı ve aşırı kirlenmiş radyatörleri boyarken bu işlemi yapmak faydalı olacaktır
  • Panel radyatörü (veya eski tip petekleri) boyadıktan sonra 2 gün kullanmayın. Boya birkaç gün kokacaktır, evinizi havalandırmayı unutmayın.

Evde Fayans Boyama Nasıl Yapılır? hakkında daha fazla bilgi edinebilmek için tıklayınız.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*