Pandemi Konut Tercihlerini Nasıl Değiştirdi?

Pandemi Konut Tercihlerini Nasıl Değiştirdi? Kovid-19 salgını tüm dünyayı etkisi altına alarak konut tercihleri de bu doğrultuda etkilemiştir. Peki konut tercihleri pandeminin etkisinde nasıl değişti?

Pandemi Konut Tercihlerini Nasıl Değiştirdi

Tüm dünyayı etkisi altına alan kovid-19 ülkemizde de etkisini göstermiştir. Daha önce yerleşim köyden kente doğru artmaktaydı. Ancak pandemi döneminde kentten köye doğru bir göç başlamıştır. Bunun yanı sıra insanlar daha sakin, nüfusün yoğun olmadığı, doğa ile iç içe bir yaşam arzusu artış göstermektedir. Evde ofis ortamı kurarak çalışmak için ekstra bir odaya ihtiyacı da arttırmaktadır. Oda sayısı daha fazla ve geniş odaların olduğu, apartman ya da plazalar yerine müstakil evler, kiralık villalar daha ön plana çıkmaya başladı.

Pandemi Konut Tercihlerini Nasıl Değiştirdi?

Yayımlanan haberlere göre de kovid-19 ile birlikte konut tercihindeki değişimler ile birlikte yapılan açıklamalar vardır. Bunlardan TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Ozan Kolcuoğlu açıklamasında, “Üst gelir grubu beyaz yakalıların pandemi ile başlayan süreçteki eğilimleri 2 farklı eksende oluştuğu gözlenmektedir. İlki kent çeperine çıkarak özelikle az katlı, bahçeli müstakil evlere olan talep şeklindedir.

Bu anlamda öne çıkan bölgeler; Zekeriyaköy, Beykoz, Ömerli, Göktürk, Bahçeşehir, Çekmeköy ve Şile şeklinde sıralanabilir. Özellikle çocuklu aileler için bu bölgelerin pandemi döneminde cazip hale geldiğini söyleyebiliriz” dedi.

Pandemi ile birlikte evde daha fazla zaman geçiriliyor, evler bir iş yeri haline geliyor bu yüzden de boş zamanları değerlendirebilecek, temiz hava alabilecek, yürüyüşler yapabilmek için refah konutlar rağbet görmeye başladır.

Mega Kente Yoğun Rağbet

Rağbet gören konut tercihlerinden birisi de kent merkezlerine istenilen ana yerlere yürüme mesafesinde olan yerlerdir. Bunun yanında deprem endişesi de bu süreçte etkili olmuştur. İnsanlar daha güvenli bir şekilde yaşayabilecekleri depremden en az hasar ile kurtulabilecekleri alanların arayışı artmaktadır.

Özellikle de merkezi bölgeler yabancı alıcılarında dikkatini çekmekte, mega kent İstanbul gündemi sıkı takip altına alınmaktadır. Mega kent İstanbul,  İzmir ve Bodrum’un dışında Dusseldorf, Bakü ve Gürcistan’da bulunan ofisleri ile de Türkiye ve yurt dışındaki gündemi de yakından takip ettiklerini söyleyen Aremas Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan, “İç talebin yoğun olduğu dünya kentlerinde gayrimenkulün değeri orta vadede düşmez. İstanbul da çok ciddi bir iç talep alan, yabancıların merakla izlediği bir şehir ve çok cazip bir merkez. Gayrimenkul yatırımcısına orta vadede gerçek bir gayrimenkul getirisi sunabiliyor” demiştir.

Kovid-19 Salgını İnşaat Sektörünü Etkiledi! hakkında daha fazla bilgi edinebilmek için tıklayınız.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*