Çamlıca Tepesi Nerede? Çamlıca Tepesine Nasıl Gidilir?

Çamlıca Tepesi Nerede? Çamlıca Tepesine Nasıl Gidilir? Çamlıca Tepesi, Üsküdar‘da gezilecek yerler arasındaki en çok tercih edilen yerler arasındadır. Çamlıca Tepesi, Üsküdar’ın yaklaşık 4 km kadar sırtlarında 260 metrelik bir tepede bulunmaktadır.

Çamlıca Tepesi Nerede

İstanbul’un en yüksek mekanlarından birisi konumunda olan Çamlıca Tepesi, Büyük Çamlıca ve Küçük Çamlıca olarak ikiye ayrılmaktadır.

Büyük Çamlıca Tepesi’nden açık havalarda Marmara Denizi, Adalar, Haliç, Beyoğlu, Boğaziçi, hatta Karadeniz’e uzanan geniş bir manzara gözler önüne serilir.

Küçük Çamlıca Tepesi ise İstanbul’da Anadolu Yakası’nın Üsküdar İlçesinde bulunan bir tepedir. Deniz seviyesinden yüksekliği yaklaşık 230 metre kadardır. Tepede, Küçük Çamlıca Korusu ve Sofa, Cihannüma, Topkapı köşklerinden oluşan Küçük Çamlıca Köşkleri yer almaktadır. Bu mekanlar yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisine sahiptir. Büyük Çamlıca Tepesi ise denizden 268 metre kadar yüksekte bulunur. Büyük Çamlıca Tepesi, Nurbaba Tekkesi ve TV verici kulelerine ev sahipliği yapar.

Çamlıca Tepesi’ne Nasıl Gidilir?

Çamlıca Tepesi’ne ulaşım için Üsküdar’a kadar geldikten sonra Üsküdar’dan 11A, 11D, 11E, 11F, 11G, 11K, 11L, 11P, 11ST, 11V, 11Y, 11ÜS, 320, 9A, 9Ç, 9ÜD ve 9Ş numaralı otobüs hatlarına binip, Çamlıca durağında inmelisiniz. Daha sonra kısa bir süre yürüyerek tepeye ulaşabilirsiniz.

Avrupa Yakasından Çamlıca Tepesine Ulaşım Çamlıca Tepesi Nerede?

 Avrupa Yakasında yaşayan kişilerin Çamlıca Tepesine ulaşabilmeleri için metrobüs hattını kullanabilirler. Çamlıca Tepesi‘ne toplu taşıma araçları ile ulaşım için ise öncelikle Altunizade’ye gelmeniz gerekiyor. Metrobüs hattı ile Anadolu Yakasında Altunizade durağında inip Üsküdar’dan kalkan otobüslerden herhangi birine binip Çamlıca Tepesine ulaşmaları mümkündür.

Çamlıca Tepesi Ziyaret Saatleri ve Giriş Ücreti

Çamlıca Tepesi’ne giriş ise ücretsiz. Çamlıca Tepesi haftanın her günü 24 saat açık. Yeme içme mekanları ise genellikle sabah 09:00’dan akşam 23:00’e kadar hizmet veriyor.

Dolmabahçe Sarayı Nerede? Dolmabahçe Sarayına Nasıl Gidilir? hakkında daha fazla bilgi edinebilmek için tıklayınız.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*