Tarla Bölme Nedir? Tarım Arazisi Bölme Şartları Nelerdir?

Tarla Bölme Nedir? Tarım Arazisi Bölme Şartları Nelerdir?

Tarla Bölme Nedir? ;Arazi bölme işlemi genellikle miras yolu ile yada daha sonradan edinilen arazilerin ayırma işlemine denmektedir. Tarla Bölme işemi gerekli belgeler ve koşullar sağlandıktan sonra kolaylıkla yapılabilmektedir.

Tarla Bölme

Tarla Arazisi Bölme Şartları Nelerdir?

Yeni kanuna göre yeterli gelir varlığınızın üzerindeki arazileri hisselendirebileceksiniz. Hisselendirme neticesinde oluşan hisse miktarları tarla vasfındaki arazilerde 20.000 metrekarenin, dikili tarım arazilerinde 5.000 metrekarenin seralarda ise 3.000 metrekarenin altında olamayacak. 

Tarla İmar İzni Nasıl Alınır Gerekli Şartlar Nelerdir? hakkında daha fazla bilgi edinebilmek için tıklayınız.

Tarla Bölme İşlemi Nasıl Yapılır?

Eğer kendi adınıza kayıtlı arazi bölme işlemi yaptırmak istiyorsanız, ifraz işlemi ile süreci başlatabilirsiniz. Bu durumda üzerinizde kayıtlı bulunan arsanın, fiziki haritalara göre hesaplamalarını yapılarak işlem tamamlanmaktadır. Eğer kendi üzerinize tapulu bir yeri başka bir kişiye tapu hakkı vererek bölmek istiyorsanız, aşağıda belirttiğimiz süreci takip etmeniz gerekmektedir.

15 Mayıs 2014 tarihinde yapılan yasa düzenlemeleri ile birlikte Haziran 2014 tarihinde Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu’nun sürecine dair genelge yayınlandı.

1) Serbest mühendisler tarafından düzenlenmiş ifraz işleminizi gösteren krokili beyanname. Daha sonra bu belge ile birlikte Kadastro Müdürlüğüne gitmeniz gerekmektedir.

2) Taşınmaz mülkünüz belediye veya komşu alan sınırları içerisinde yer alıyorsa, belediye encümeni tarafında alınmış karar. Eğer bu sınırlar dışında yer alıyor ise İl İdare Kurulu kararı yeterli olmaktadır.

3) Mülk size asit olduğunu kanıtlamak için nüfus cüzdanı veya pasaport gerekmektedir. Kendiniz başvurmuyorsanız, ifraz işlemi için gerekli yetkileri verdiğiniz kişiye ait düzenlenmiş vekâletname gerekmektedir. Bu vekâletnameye ek olarak yine vekilinizin kimliği veya pasaportunu gerekmektedir.

4) Son olarak ise eğer şahsen başvuru yapıyorsanız vesikalık fotoğrafınız, vekâlet verdiğiniz kişiler başvuru yapıyorsa vekillerinizin vesikalık fotoğrafı gerekmektedir.

Tapu Ayırma İşlemi ile ilgili daha fazla bilgi edinebilmek için tıklayınız.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*