Teras Kapatma Nasıl Yapılır? 2021 Örnekleri

Teras Kapatma Nasıl Yapılır? Evinizin bahçesi, balkonu ya da terası varsa, bu durumu oldukça kullanışlı hale getirebilmeniz mümkün. Çünkü özellikle şehir merkezlerinde bugün artık teraslı bir evde yaşamak büyük bir lüks ve ulaşılması zor bir durum haline gelmiştir.

Teras Kapatma

İster modern bir apartman dairesinden, ister müstakil bir köy evinden bahsetsek bile teraslar dört mevsim nefes almamızı sağlayan, evi dışarıdaki ferahlık ile buluşturan, evimizin baktığı manzaranın tadını çıkarmamıza olanak sağlayan keyifli bir alan olduğu aşikâr.

Teras ve balkonların keyfini tüm sene maksimum düzeyde sürebilmemiz için üstü kapalı bir alanın da yer alması oldukça fayda sağlayacaktır. Yazın güneşin yoğun olduğu öğlen saatlerinde rahat nefes almamızı sağlayacak, kışın ise yağmurdan ve kardan korunarak temiz hava alabilmemize olanak verecek yaşam alanları bu kapalı teras bölümleri olması oldukça rahatlatıcı olacaktır.

Teras Kapatma Nasıl Yapılır? 



İlk olarak balkonların en ve boy ölçüleri hesaplanır, örneğin 3 metre en ve 5 metre uzunluğunda bir balkon 15 m2 lik taban alanına sahiptir. Buna % 30 eğim payı, saçak çıkıntı payları ve bir çatıya saplanacaksa giydirme payları eklenip net kapatma alanı bulunur.15 m2 lik bir taban genellikle yukarıda yazan hususlar dikkate alındığında % 40 artar yani 21  civarında bir metraja denk gelir.

Bu ölçüler dâhilinde 10cm*10 cm ebatlarında taşıyıcı ahşap direkler pergola ayağı ile mermere veya zemine montajlanır, teraziye alınmasıyla beraber üst yatay mahya direklere montajlanıp sabitlenir.

Balkon önü için yaptığımız bu hazırlık balkonun arka kısmı için de geçerlidir. İki yatay taşıyıcı oluşturmak gerektiği için balkon arkası; biten bir çatıya saplanıp giydirilir veya biten bir duvar varsa ve yüksekliği yetiyorsa oraya montajlanır. İki yatay taşıyıcı arasına ızgara dediğimiz 5*10 veya 5*15, 10*10 veya 10*15 gibi farklı kalınlıklarda ahşap malzeme montajlanır.

Izgaraların montajından sonra lambriler ızgaraların üstünden çakılır ve ters tavan montajı oluşmuş olur. Izgaraların altından lambri çakılması durumunda ızgaraların üstünden tahta veya OSB çakılacaktır.
Lambrilerin önüne su ve rüzgâr almaması için alın tahtası denilen dekoratif ahşap malzeme montajlanır.


P-3000 membran ile su izolasyonu yapıldıktan sonra, kumlu membran veya arduazla membran kaynatılır. Bazı yerlerde PVC dere montajı gerektiği zaman Fırat marka PVC dere ve oluk montajı yapılır.

Lambriler, ızgaralar, direkler ve yatay mahyalar aşağıdan baktığınızda  göreceğiniz şeylerdir. Bu karmaşık gözüken fakat tamamen simetrik ve nizami yapılmış ahşap aksam selülozik dolgu ile verniklenir, sonrasında cam cila ile parlatılıp uygulama bitirilir.

MDF Nedir? MDF Örnekleri hakkında daha fazla bilgi edinebilmek için tıklayınız.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*