Galeri Boşluğu Nedir? Galeri Boşluğu Örnekleri

Galeri Boşluğu Nedir? Yeni İmar Yönetmeliğine göre galeri boşluğu ile ilgili tanım ve hükümler; Galeri boşluğu yönetmelik kapsamında, Bağımsız bölüm içerisinde ya da ortak alanlarda, katlar arasında bırakılan boşlukları şeklinde tanımlanmaktadır.

Galeri Boşluğu Nedir

Galeri Boşluğu Standartları

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 3 Temmuz 2017 Pazartesi tarihli yayımlanan Resmi Gazete ’ye göre; “Binalarda; balkon, teras, galeri boşluğu, sahanlıkların boş kenarları 1’den fazla basamağı bulunan açık merdivenlerde ve rampalarda, istinat duvarı üstünde, 0,50 metreden daha aşağıda ya da yukarıda teşekkül etmiş bahçelerde, 1.10 metreden düşük düzenlenmiş bahçe duvarlarında, bulunduğu katın taban döşemesinden itibaren kotu 0.90 metreden az olan pencere boşluklarında, döşeme kotundan itibaren en az 1.10 metre yüksekliğe kadar teknik gereklere ve standartlara uygun olarak korkuluk yapılması mecburi olmaktadır.

Bağımsız bölüm brüt alanı: Şaftlar, ışıklıklar, hava bacaları, galeri boşlukları hariç, bağımsız bölümün dış konturlarının çevrelediği alanı Dış cephe haricindeki bölümlerdeki dış kontur, duvar orta aksı olarak belirlenmektedir.”

Galeri Boşluğu Filesi Nedir? Galeri Boşluğu Nedir?

Galeri boşluğu filesinin de tanımına baktığımızda; yapıların onarım ve inşaatında dış cephede yapılan çalışmalarda yüksekten insan ve ya malzeme düşmesi sonucunda ortaya çıkan kazaların olabilme olasılığının yanında bu yapıların iç kısımlarında bulunan boşluklardan da düşme olasılığı oldukça yüksektir.

Galeri boşluğu filesi yapısı ise; esneklik oranı yüksek ve dayanıklı ipliklerden meydana gelmektedir. Bu ipliklerin kullanım amacı ve etkisi, üzerine düşen nesnenin hızını esnekliği sayesinde aza indirgeyerek, dayanıklılığı ile nesneyi bünyesinde barındırabilmesidir. Günümüzde yaşanan genellikle avmlerde görünen intihar vakalarında galeri boşluğu fileleri büyük bir öneme sahiptir. Ayrıca galeri boşluğu filesinin kullanacağı yerlere örnek olarak; okul, dershane, hastane, adli makamlar, yaşam alanları, siteler ve çok katlı yapılarda kullanılabilir.

Mevzii İmar Planı Nedir? hakkında daha fazla bilgi edinebilmek için tıklayınız.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*