Sedef Adası Nerede? Nasıl Gidilir? Sedef Adası Yol Tarifi?

Sedef Adası Nerede? Nasıl Gidilir? Sedef Adası Yol Tarifi? Sedef Adası, İstanbul’da bulunan Adalar’ın yerleşime açık olan en küçük adası olarak bilinmektedir.

Sedef Adası Nerede

İdari bakımdan Büyükada Maden Mahallesi muhtarlığına bağlı olmaktadır. 1.300 x 1.100 metre büyüklüğünde genişliği vardır. Üzerindeki bitki örtüsü uzaktan bakıldığında sedefe benzetildiği için Sedef adası ismini almıştır. Eskiden tavşanı bol olduğu için Tavşan adası olarak ta bilinmektedir. Eski adı Terebinthos’tur. Adanın arka tarafından yerleşik olmayan Tavşan (Balıkçı) Adası ve Büyükada manzarası da bulunmaktadır.

Sedef adası da, diğer İstanbul adaları gibi Bizans döneminde sürgün yeri olarak kullanıldığı bilinmektedir. Adanın en önemli sürgünlerinden biri, miladi 857 yılında adaya gönderilen Patrik Ignatios’tur. Ignatios, 10 yıl adada çeşitli işkencelere maruz kaldıktan sonra, 867 yılında yeniden patrik seçilmiştir.

Ada, 1850’de Tophane Müşiri Fethi Ahmet Paşa’nın mülkiyetine geçmiştir. Fatih Ahmet Paşa bu adaya zeytin ağaçları dikmiş ve sebze yetiştirmiştir. Paşa’nın ölümü üzerine ada bakımsız kalmış, 1. Dünya Savaşı sırasında da adanın tüm ağaçları kesilmiştir. İstanbul’un işgali sırasında müttefiklerin eline geçen Yavuz Zırhlısı uzun süre buraya demir attığı bilinmektedir.

Fethi Ahmet Paşa’nın torunları, adayı seçkin insanların yaşadığı bir yerleşim yeri yapmaya niyetlenmiştir. Bu sebeple bir konut kooperatif kurmuş, binlerce ağaç diktirmiş ve villalar inşa ettirmişlerdir. Kooperatifleri inşa eden mimar Tarabya Oteli’nin mimarı Kadri Erdoğan olarak bilinmektedir.

Sedef Adası havası ve denizinin temizliği le İstanbul’da gidilmesi gereken ve tavsiye etlen favori plajlar arasındadır. Sedef Adası’nda plajı giriş ücretler sezona göre değişkenlik gösterebilir. Ücrete dâhil hizmetler; Duş, WC, Şemsiye, Tuvalet, Şezlong ve Su Kaydırağı olarak belirlenmiştir. Cankurtaran saatler se 08:00 le 20:00 arasıdır. Plajın Çalışma Saatler se 08:00 le 20:30 arasında olarak hizmet vermektedir.

Sedef Adasına Nasıl Gidilir? Sedef Adası Nerede?

Büyükada’dan Sedef Adası’na ücretsiz motor mevcuttur. Bostancı, Kadıköy, Eminönü, Kabataş veya Beşiktaş’tan adalara kalkan vapurlar le Büyükada’ya ulaşım sağlayabilirsiniz.

Kadıköy Nerede? Kadıköy Nereye Bağlı? hakkında daha fazla bilgi edinebilmek için tıklayınız.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*