Sapphire Avm Nerede? Nasıl Gidilir?

Sapphire Avm Nerede? İstanbul’un en önemli finans merkezlerinden birisi olarak bilinen Levent ile Maslak aksı arasında yer alan Büyükdere Caddesi’nde ve Emniyet Evleri semtinde yükselen bir konut, alışveriş ve eğlence merkezi projesi olan İstanbul Sapphire, Türkiye’de inşa edilmiş en yüksek bina olarak bilinmektedir. 261 metre yüksekliği ile İstanbul’un çoğu yerinden görülebilen bir yapıdır. Ayrıca ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) İstanbul 4.Levent binasının yanında bulunmaktadır.

Sapphire Avm Nerede

Toplam 165.169 metrekarelik inşaat alanına sahip binada 10 katı zemin altı olmak üzere toplam 66 kat bulunur. 30 metre anten ile yüksekliği 261 metreye yükseldiği görülebilir. Binanın ana fonksiyonları olarak kamuya açık bir alışveriş merkezi ve otoparka ek olarak rezidans kulesine de yer verilmiştir. Otoparklar zemin altındaki 6 katta, alışveriş merkezi ise zemin altındaki 4 katta ve zeminde bulunmaktadır.

Bina taşıyıcı sistemi betonarme ve çelik olarak yapılmıştır. Bodrum katlar ve alışveriş merkezi katları betonarme olarak tasarlanmıştır. Dış cephe ve devamı niteliğindeki alışveriş merkezi çatı örtüsü çelik konstrüksiyondur.

Bina içindeki düşey sirkülasyon için 8 tanesi yüksek hızlı olmak üzere, toplam 14 adet asansör ve 13 adet yürüyen merdiven, yatay sirkülasyon için de 8 adet yürüyen yola yer verilmiştir.

Sapphire Avm’ye Nasıl Gidilir?

Kâğıthane konumundaki en çok ziyaret edilen yerlerden biri olan Sapphire Avm konumuna toplu taşıma ile nasıl gidilir aşağıda bulabilirsiniz.

Aşağıdaki toplu taşıma hatlarının Safir Avm yakınından geçen güzergâhları yer almaktadır.

  • Otobüs: 29Ş, 41, 500L, 59RS, 63, HVİST-14
  • Metro: M2
  • Minibüs / Dolmuş: MİNİBÜS: SRY-14, MİNİBÜS: SRY-16

Sapphire Avm Nerede?

Bulunduğunuz konumdan Sapphire Avm’ye rota oluşturmak için tıklayınız.

Anatolium Avm Nerede? Nasıl Gidilir? hakkında daha fazla bilgi edinebilmek için tıklayınız.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*