2021 Arsa Arazi Fiyatları Fiyat Yükselişini En Çok Hangi İller Gösterdi?

2021 Arsa Arazi Fiyatları. Fiyat Yükselişini En Çok Hangi İller Gösterdi? Pandemi sürecinde emlak konusundaki seçimlerde oldukça etkilendi. Salgınının olumsuz etkileri ile birlikte insanların açık hava ile temas, sosyal izolasyon gibi ihtiyaçları artınca müstakil evlere talep oldukça artarken, arazi ve arsa fiyatları da son zamanlarda artış gösterdi.

Endeksa verilerine göre konut imarlı arsa fiyatlarında 5 büyük il içerisinde en fazla artış görülen iller sırasıyla şu şekilde; İstanbul, Antalya ve Ankara olurken, Arsa fiyatları son 1 yılda İstanbul’da yüzde 54, Antalya’da yüzde 38, Ankara’da ise yüzde 28 artış görüldü. Kasım sonu itibarı ile İstanbul’da arsaların metrekare fiyatı 996 TL, Antalya’da 627 TL, Ankara’da ise 360 TL gibi bir otalama oluştu.

İstanbul’da Yüzde 47 Artış. 2021 Arsa Arazi Fiyatları


İstanbul’da arsa fiyatları son 1 yılda yüzde 47 artış gösterirken ortalama metrekare fiyatı 927 TL oldu. Antalya’da son 1 yıllık değer artışı yüzde 32 seviyesinde olurken, ortalama metrekare fiyatı ise 327 TL. Arazi fiyatları son 1 yılda Antalya’da yüzde 27,

İzmir’de yüzde 26 artış gösterdi. Antalya’da arazilerin ortalama metrekare fiyatı 52 TL; İzmir’de ise 72 TL olarak kayıtlara geçti. Önümüzdeki 1 yılda Türkiye genelinde konut imarlı arsa fiyatlarında yüzde 4, arazi fiyatlarında ise yüzde 2 artış beklendiği belirtildi.

Fiyat Artışında Arsada Lider Ankara, Arazide İse İzmir Oldu

Ön plana çıkan 3 büyük kentteki arsa ve arazi fiyatlarındaki değer değişiminde arsada lider Ankara olurken, arazide ise lider İzmir oldu. Başkent Ankara’da yıllık değer değişimi arsada yüzde 35, arazide yüzde 11; ortalama metrekare fiyatı arsalar için 414 TL olarak belirlenirken, araziler için 42 TL.

İzmir’de senelik değer değişimi arsada yüzde 29, arazide yüzde 26; ortalama metrekare fiyatı arsalar için 1.053 TL, araziler için 72 TL şeklinde oluştu. Mega kent İstanbul’da ise yıllık değer değişimi arsada yüzde 19 arazide yüzde 2; ortalama metrekare fiyatı arsalar için 1.572 TL, araziler için 150 TL olacak şekilde büyük bir artış meydana geldi.

Bursa Metro Durakları Saatleri Ve Tüm Detaylar hakkında daha fazla bilgi edinebilmek için tıklayınız.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*