2021 Haziran Ayı Kira Artış Oranları Belirlendi!

2021 Haziran Ayı Kira Artış Oranları Belirlendi!. 2021 yılı Haziran ayı merak edilen kira artış oranları belli oldu. Sözleşmesini yenileyecek olanlar açıklanan güncel oranlar üzerinden kontrat yapacaklar.

2021 Haziran Ayı Kira Artış Oranları

Özellikle tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 ile birlikte ekonominin büyük değişimlere uğradığı bu zaman içerisinde 2021 Haziran ayının kira oranları belli oldu. Kiracıların ve ev sahiplerinin merak ettiği Haziran ayı enflasyon oranları bugün 10:00’da Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklandı. Yapılan açıklamada belirtilen oranın üstünde herhangi bir zam yapamayacak olan ev sahipleri, belirlenen oran üzerinde zam yaptığında kiracının bu duruma hukuksal yoldan itiraz hakkı bulunmaktadır.

Mayıs ayı enflasyon oranı yıllık % 16.59 olarak belirlendi. Peki, 2021 Haziran kira artış oranı ne kadar?

2021 Haziran Ayı Kira Artış Oranları

Yeni Ekonomi Paketi’ne göre yapılacak kira zamları tüketici fiyat endeksi oranına göre değil, TÜFE oranına göre hesaplanmaktadır. Haziran ayı kira artış oranlarının da Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK ) enflasyon oranı 3 Haziran 10:00’da açıklandı. Konut, iş yeri kira sözleşmesi bu ay yenilenecek olan kiracılar için uygulanacak zam belli oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİM) verilerine göre Haziran ayı kira artış oranı %14, 13 oldu. Belirlenen bu orana göre ev sahipleri bu oranda artış yapabilir, bu oranın üzerinde bir artış yapamaz.

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yıllık olarak% 16,59 iken, aylık bazda % 0,89 artmıştır. Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yüzde 3,92 artış olmuştur.

Yasal kira artış oranı yapılan kira sözleşmesinin süresinin dolduğu tarihi takip eden ayın açıklanan 12 aylık TÜFE ortalaması alınarak hesaplanmaktadır. Buna örnek olarak;

Kira artış oranı örnek hesaplama:

Mevcut olan kira bedeli: 1500

Zam oranı: %14,13

Uygulanacak zam bedeli: 210 TL

Zamlı ödenecek kira bedeli: 1.710 TL

Konut Kredisi Faiz Oranları 03.06.2021 hakkında daha fazla bilgi edinebilmek için tıklayınız.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*