Mecur Ne Demek?

Mecur Ne Demek? Kira sözleşmesinin konusu olan, kiralanan şeye, mecur adı verilir. Kira sözleşmesi kapsamında, sözleşme süresi içinde mecurun kullanımı kiracıya aittir.

Mecur Ne Demek

Mecuru kiralayan kişin bazı uyması gereken maddeler var. Bunlara uymadığı zaman bunlara uyulmadığın da mecurdan tahliye sebebi olup konut sahibi kiracının bu durumlarından dolayı kiracının tahliyesini talep edebilir. Kiracının tahliyesine neden olacak hususlar şunlardır:

•    Kirayı düzenli olarak ödememesi ya da kirayı hiçbir şekilde ödememesi,

  • Mülk sahibinin İhtiyacı halinde,
  • Yazılı tahliye taahhütnamesinin bulunması halinde yazılan tarihte evi tahliye etmesi,

•    Konut sahibinin arsasında binasında İmar ve inşa zorunluluğu olması durumunda,

•    Fuzuli işgal durumunda,

  • Kiracı ikamet ettiği şehir ve belediye sınırları içinde ayrıca başka konutunun bulunması,
  • Akde aykırı davranışlar durumlar hareketler gibi nedenlerin olması durumunda,

Kiraya Veren Kişinin Kiracıyı Evden Tahliyesi Mecur Ne Demek?

Kiracı, kira sözleşmesinin bitimine 15 gün kala yazılı olarak fesih bildiriminde bulunup kira sözleşmesini bitirebilir. TBK hükümleri kiracıyı da korumaktadır. Bu yüzden de kiraya veren kişinin yani konut sahibinin kiracıyı evden çıkarmak için haklı bir nedeni yoksa kiracı da 15 gün önceden kira sözleşmesini sonlandıracağını bildirmediğinde kiracıyı evden çıkarmak değildir.

Kiracı, kiralananın tesliminden sonra ödenmesi gereken kira borcunu yerine getirmezse kiraya veren kişi kiracıya yazılı bir şekilde en az 30 günlük bir süre verip bu süre içerisinde de borcunu ödememesi durumunda sözleşmeyi tahliye davası yoluyla sonlandırabilir.

Ayrıca kiracı, kiralanan mülkü sözleşmeye uygun olarak özenle kullanma ve kiralananın bulunduğu taşınmazda oturan komşularına karşı da saygılı olma yükümlülüğü vardır. Kiracının bu yükümlülüğüne aykırı şekilde hareket etmesi durumunda kiraya veren, en az 30 gün süre vererek aykırılığın giderilmesini ister, aksi durumda sözleşmeyi feshedeceği konusunda yazılı bir ihtarda bulunur.

Rutubetli Evde Oturmanın Zararları Nelerdir? hakkında daha fazla bilgi edinebilmek için tıklayınız.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*