Emeklilik Belgesi Nereden Alınır? Emekli kimlik belgesi nasıl alınır sorusunun cevabı şu şekildedir. Emekli kimlik belgesi kapsamına bağ-kur, emekli sandığı, sigortalı olarak prim ödüyor olması ya da bu kurumların herhangi birinden emekli, olması ile mütahaklık belgesi alınmaya hak kazanılır. Bu belge SGK’ya gidilerek direk başvuru yapılmasının ardından alınabilir. Ayrıca internet üzerinden başvuru yapılarak da emekli kimlik belgesi alınabilmektedir.
E Devlet Emeklilik Sorgulama İşlemi İçin Neler Yapılır? Emeklilik Belgesi Nereden Alınır?
Öncelikle yapmanız gereken ilk iş e devlet şifreniz yoksa size en yakın bir PTT şubesinden E-Devlet şifresi almaktır. PTT şubesine gittiğinizde üzerinde T.C. Kimlik numarasının bulunduğu fotoğraflı kimliği (nüfus cüzdanı, evlilik cüzdanı, pasaport ve ehliyet, avukat kimlik kartı, mavi kart, ikamet tezkeresi, hakim ve savcı kimlik kartları, süresi dolmamış (geçerli) çalışma izin kartı) göstererek alabilirsiniz.
E-Devlet Emeklilik Takibi ve Başvuru Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?
Emeklilik başvurusunu e-devlet üzerinden ya da elden yaptığınız başvurunuzun takibini SGK evrak takip sistemi üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Daha sonra sonuçlanma işlemini SGK evrak takip sisteminden online olarak takip edebilirsiniz. Emekli maaşınız sonuçlandığı zaman, maaşınızın ne kadar olduğunu ve ne zaman yatacağın hakkında bilgiyi e-devlet sistemi üzerinden öğrenebilirsiniz. Emekli olduğunuz kuruma emeklilik bilgilerinizi göre öğrenebilirsiniz.
SSK emeklilik başvuru sorgulama için 4A aylık bilgisi, Bağ- Kur emeklilik başvurusu sorgulama için 4B Aylık bilgisi, Emekli sandığı emeklilik başvurusu için ise 4C Aylık bilgisi yazınız. Bu kurumların aylık bilgilerini e-devlet sistemi üzerinde yer alan arama butonuna yazarak emekli maaşınızın ne kadar olduğunu ve hangi tarihte ödeneceğini kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz. Emekli kimlik belgesini alma işleminde öncelikle internet üzerinden E devlet sisteminde yer alan SGK hizmet bölümüne girerek 4A emeklilik kaydı bölümünden mütahaklık belgesi bilgisayara indirilebilir. Belge indirildikten sonra yazıcı üzerinden çıktısı alınabilir.
Yapı Kayıt Belgesi Nedir? Hangi Hakları Sağlar? hakkında daha fazla bilgi edinebilmek için tıklayınız.
İlk yorum yapan olun