Günlük Kiralık Ev Ruhsatı Nasıl ve Nereden Alınır?

Günlük Kiralık Ev Ruhsatı Nasıl ve Nereden Alınır? İçişleri Bakanlığı gayri-resmi otelcilik hizmeti verilmesinin önüne geçmek isteği ile bilrikte, günlük kiralık daireler hakkında birtakım düzenlemeler yapmıştır. Hazırlanan günlük ev kiralamaların yasal prosedürü içeriğine göre, bu evlere pansiyon statüsüne dahil olmaktadır ve ruhsat alınması gerekir. Böylece vergi kayıpları da önlenmiş oluyor.

Vergi kaybı önleyen bu düzenleme ile günlük kiralanan tüm işletmelerde geçici ikamet yerleri olarak kimlik bildirme sistemine de eklenmiş olmaktadır.

Günlük evlerin pansiyon ruhsatıyla kayıt altına alınmasıyla konaklayan müşterilerin kimlik bilgileri emniyete tarafından bilinmekte ve kontrol altında tutulmakta olacaktır. Pansiyonlar kanun değişinceye kadar her akşam konaklayan müşterilerinin kimlik bilgilerini bağlı bulunduğu polis merkezine bildirmesi gerekmektedir.

Günlük Kiralık Ev

Günlük Kiralık Ev Ruhsatı Alımı

Günlük kiralık ev ruhsatı almak isteyen kişilerin gerekli evrakları hazırlayarak ilgili belediyeye başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Gerekli Belgeler;

  1.   Başvuru Formu.
  2.  Binanın Yapı Kullanma İzin Belgesi. (Belediye Veznesine İmar Suret Harcı  Yatırılarak 3. Kat İmar Ve Şehircilik Müdürlüğü İskân Servisinden Onaylatılacak.)
  3.  İlgili Odasından Alınacak Belge (Sicil Tasdiknamesi )
  4. Adres Belgesi ( Tapu Fotokopisiyle 3.Kat İmar İşleri Müdürlüğü Numarataj Servisinden Alınacak-Kira Kontratı Ve Yangın Tüpü Faturası Bu Adrese Göre Düzenlenecek)
  5. Kira Sözleşmesi Noterde Yazılacak. .(Mal Sahibiyle)
  6. Tapu Fotokopisi. (Tapudan Değişiklik Olmadığına Dair Onay Yaptırılacak Tasdikli Son Üç Aylık)
  7.  Yangın Tüpünün Alım Faturası ( Ce Belgeli ) Ve Belediye   Veznesine Yangın Raporu Harcı Yatırılarak, Halkla İlişkiler Masasına Dilekçeyle Başvurarak İtfaiye Müdürlüğünden Yangın Raporu Yazdırılacak.
  8.  İlgili Odasından Alınacak Belge ( Oda Faaliyet Belgesi)
  9.  Yerleşim Yeri Ve Adres Belgesi.(Nüfus Müdürlüğünden Alınacak)
  10.  Çalışma Sağlık Karnesi Ve Raporunun Fotokopisi
  11. Eğer Şirketse İmza Sirküleri, Ticaret Sicil Gazetesi, Şirket Ana Sözleşmesi Fotokopileri
  12. Sabıka Kaydı.(Adli Sicilden)
  13. 1 Adet Ecza Dolabı Ve Malzemesi Olacak
  14. Otel-Motel-Tatil Köyü Vb. Diğer Yerlerden Lisanslı Geri Kazanım Tesisleriyle Veya Valilikten Geçici Depolama İzni Almış Toplayıcılarla Yapılan Sözleşme (Bitkisel Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği)
  15. Devir Yapılacak İse Devir Sözleşmesi.
  16. Nüfus Cüzdan Fotokopisi.(3 Adet.) 3 Adet Vesikalık Fotoğraf
  17. Muvafakatname Kat Maliklerinden Alınacak
  18. Sgk Beyanı Dolacak Çalışanların Kimlik Fotokopisi
  19. Yerleşim Planı Çizdirilecek
  20. Maliye Yoklama Fişi
  21. Öğrenci Yurdu İse Milli Eğitim Müdürlüğünden Açılış İzni  Belgesi Fotokopisi

Emlakçı Yer Gösterme Sözleşmesi 2020 hakkında daha fazla bilgi edinebilmek için tıklayınız.

1 Comment

  1. Günlük kiralık ev’e ruhsat almak için ev’in (dairenin) kullanım ruhsatı malum konut yani ev olması nedeniyle bu evin niteliği işyeri olarak değişmesi mi gerekiyor? Yani önce ev’ı işyerinemi çevirmeniz gerekiyor. Lütfen yanıtlarmısınız? Mesut Derin

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*