Eminönü Nerede? Nasıl Gidilir? Yol Tarifi

Eminönü Nerede? Nasıl Gidilir? Yol Tarifi. Eminönü, İstanbul’un bir semti olarak bilinir. İstanbul’un Tarihî yarımada olarak bilinen kısımda, Haliç’in batısında yer almaktadır. 7 Mart 2008 tarihine kadar ilçe belediyesi olan Eminönü bu tarihte düzenlenen kanunla Fatih ilçesine bağlanmıştır.

Eminönü Nerede

Bütünüyle İstanbul kentinin tarihi mekanı olan sur içinde yer alır ve merkezi alanın en canlı bölgelerinden biri olmaktadır. Osmanlı döneminde Deniz Gümrüğü ve Gümrük Eminliğinin burada bulunması sebebiyle Eminönü adını almış ve Fatih ilçesiyle birlikte cumhuriyetin ilk yıllarında İstanbul’un merkezi ilçesi konumuna gelmiştir. İlçe olduğu dönemde yüzölçümü bakımından Adalar’ın ardından İstanbul en küçük ilçesiydi.

Nüfusu 1955 yılına kadar artmaya devam eden Eminönü’nün önemli semtleri, zamanla konut alanı olmaktan çıkıp, ticaret bölgesine dönüşünce, nüfus da azalmaya başlamıştır. 1990 yılında 83.444 olan nüfusu, son nüfus sayımında 55.548 olarak tespit edilmiştir. Yüzölçümü 5 km²’dir. Toplam 33 mahalleden oluşmaktadır.

İstanbul’un Haliç girişinde, kentin kurulduğundan bugüne var olan limanın, Sirkeci’yle birlikte önemli bir bölümünü Eminönü semti oluşturmaktadır. Kent yaşamının önemli bir odağı olduğu kadar, dünyanın en önemli limanlarından birinin merkezi olan bu semt, Unkapanı yolu üzerinde yer alan İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin Eminönü Kampüsü’nden başlayıp İstanbul Ticaret Odası’nın binası ile devam eden ve Sirkeci’ye kadar uzanan kıyı şeridi ve onun hemen arkasındaki çarşı bölgesi de dahil olmaktadır.

Eminönü Gezilecek Yerler

Tanzimat Müzesi

Atıf Efendi Kütüphanesi

Balkapanı Hanı

Mısır Çarşısı

Gülhane Parkı

PTT Müzesi

Sepetçiler Kasrı

Kuyucu Murat Paşa Külliyesi

Kadırga Hamamı

Hünkar Kasrı

Hidayet Camii

Yeni Camii

Zeynep Sultan Camii

Rüstempaşa Hamamı

Baba Cafer Kulesi

Alay Köşkü

Nuruosmaniye Kütüphanesi

Eminönü Nerede? Nasıl Gidilir?

İstanbul konumundaki en çok ziyaret edilen yerlerden Eminönü’ne Doğru konumuna toplu taşıma ile nasıl gidilir burada bulabilirsiniz.

Aşağıdaki toplu taşıma hatlarının Eminönü’ne Doğru – yakınından geçen güzergahları var

  • Otobüs: 11C, 11D, 11L, 11T, 11Ü, 6, 9, 9ÜD
  • Metro: M5

Galata Köprüsü Nerede? Nasıl Gidilir? hakkında daha fazla bilgi edinebilmek için tıklayınız.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*