Yakuplu Nerede? Yakuplu Nereye Bağlı?

Yakuplu Nerede? Yakuplu Nereye Bağlı? Yakuplu, İstanbul’un Avrupa Yakası’nda bulunan Beylikdüzü ilçesine bağlıdır. İlçenin batı kısmına bakıldığında kuzeyinde; Esenyurt ilçesine bağlı Haramidere ve Namık Kemal; kuzeydoğusunda yine Esenyurt ilçesine bağlı Saadetdere; batısında Barış; Kavaklı ve Marmara; doğusunda Avcılar ilçesine bağlı Cihangir ve Ambarlı mahalleleri; güneyinde ise Marmara Denizi bulunmaktadır.

Yakuplu Nerede

Yakuplu Nerede? Yakuplu Nereye Bağlı?

Yakuplu Beylikdüzü ilçe merkezine 2 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Yakuplu; sahip olduğu yeşil alanlar ve temiz havası ile Avrupa standartlarına yaklaşmaktadır. Kişi başına 15 metrekarelik bir alan düşen ve dikkatleri üzerine çeken bölge; üniversiteli sayısının fazla olması ve benzeri demografik özellikleri ile de öne plana çıkmaktadır. 1999 depremi sonrasında metrobüs projesi ile adından sıkça söz ettiren bölgede planlanan son teknolojik ulaşım projeleri bölgenin daha değerli bir yer olmasını sağlar.

Sıklıkla karşılaşılan sorunlardan biri olan gecekondulaşma sorununun hâkim olmadığı bu bölgede var olan birçok alışveriş merkezi, bölgenin “alışveriş cenneti” olarak da tanımlanmasını sağlar. Yakuplu bölgesine yapılacak yatırımlar arasında deniz otobüsü-deniz taksi gibi ulaşım seçenekleri olmasından Yakuplu’nun yakın gelecekte büyük bir sıçrayış yapacağını gösteriyor. Bölgenin TEM ile E5’e hızlı ve kolay erişim olanağı ise avantajları arasında yer alıyor.

Dragos Nerede? Dragos Nereye Bağlı? hakkında daha fazla bilgi edinebilmek için tıklayınız.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*