TOKİ’den 667 TL Taksitle Ev Sahibi Olma Fırsatı!

TOKİ’den 667 TL Taksitle Ev Sahibi Olma Fırsatı! TOKİ, Türkiye’de eve sahibi olmak isteyen dar gelirli ailelerin ev sahibi olabilmesi için düşük aylık ödemeler ile konut satışı yapmaktadır. Kira öder gibi ev almak artık daha kolay olacak. TOKİ, Aylık 667,15 TL taksit ile konut satışı yaptığını duyurdu.

Ev Sahibi Olma Fırsatı

Ailelerin en büyük hayallerinden birisi olan ev sahibi olmak, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından gelen açıklama güzleri güldürecek. Bu müjdeli haber ile birlikte maddi durumu el vermeyen ve düşük gelirli aileler ev sahibi olabilecekler. TOKİ’den ev sahibi olmak için normalde kura veya çekiliş yoluyla daireler satılmaktaydı. Ancak yeni açıklamaya göre satılan dairelerin dar gelirli vatandaşlar için çekilişsiz satılacağı ve şartlara uyan herkes başvuruda bulunabileceği belirtilmiştir.

TOKİ, resmi sitesinde yaptığı açıklamada, Bolu’da 268 adet, Kırşehir’de 256 adet Balıkesir’de 625 adet, konut satışı yapılacağı söylendi. Satılacak olan daireler için açık satış yöntemi uygulanacak ve başvuru için en geç 30 Eylül 2021 tarihi yapılacak.

TOKİ’ye Ev Sahibi Olma Fırsatı Adayları İçin Gerekli Şartlar

T.C. vatandaşı olması,

Kişinin başvurulan projenin bulunduğu kent sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak şartı ile yaşıyor olması veya il nüfusuna bağlı olması,

Daha sonra başvuru yapacak kişinin, eşinin ve çocuklarının daha önce TOKİ’den yararlanmamış olması gereklidir. Ayrıca kişinin kendisi ve ailesinin adına tapuda kayıtlı kat, mülkiyet, müstakil konutunun bulunmaması şartı bulunmaktadır.

Başvuru yapacak adaylarda 25 yaş şartı aranırken, bu şarttan yalnızca eşi vefat etmiş olan çocuklu kadınlar muaf tutulacaktır.

Diğer bir şart ise hane içinde yaşayan kişilerin toplam gelirinin en fazla net 6.500.00 TL olması ve bunun içinde kişinin ve ailesinin aldıkları ekstra yardım ve maaşlarda dahil olmalıdır.

Kanal İstanbul Kentsel Dönüşümü Engellemeyecek! hakkında daha fazla bilgi edinebilmek için tıklayınız.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*