Konutta KDV Düzenlemesi Yolda!

Konutta KDV Düzenlemesi Yolda! Gıda ürünlerinde yüzde 8 KDV’nin yüzde 1’e düşürülmesinin ardından şimdi de sıra diğer sektörlerdeki güncellemeler kapıda. Konutta KDV düzenlemesi nasıl olacak? 150 metrekareden büyük konut için ne kadar KDV alınacak? İşte detaylar.

Konutta KDV Düzenlemesi Yolda

Gıda ürünlerinde yüzde 8 KDV’nin yüzde 1’e düşürülmesinin ardından şimdi de sıra diğer sektörlerdeki güncellemeler kapıda. Eğitim ve sağlık hizmetlerinde yüzde 8, konutta 150 metrekareden büyük konutta yüzde 18 KDV uygulaması yapılmaktaydı. Yeni düzenleme kapsamında bu KDV oranlarının da düşürülmesi planlanıyor. 

Konutta KDV Düzenlemesi Yolda!

KDV düzenlemesi kapsamında çalışma yürüten Gelir İdaresi Başkanlığı, odalarla ve sektör temsilcileriyle bir araya gelerek toplantı yaptı, KDV’de de sadeleşmeye gidildi. KDV’deki sadeleşmeyle beraber reel sektörün işleri kolaylaşması hedeflenşyor. Reel sektörün canlılığı ve rekabet gücü de yükselecek. Aynı zamanda yatırım ortamının iyileşmesi ve kayıt dışı işlerin azalması hedefleniyor. Alınan bilgiler kapsamında, sağlık ve eğitim sistemleri için şu an yüzde 8 KDV uygulandığı ve özel sağlık hizmeti ve özel eğitim gibi sektörlerin KDV’lerinin de düzenlenmesinin planlandığı belirtildi. 

Konutta Semte Göre Düzenleme

Konut sektöründe de farklı KDV oranları uygulaması bulunuyor. 150 metrekare büyüklüğe kadar değişen konutlarda KDV yüzde 1 olarak uygulanırken, 150 metrekareden büyük konutlar için yüzde 18 KDV uygulaması devrede. 

Yapı kooperatifleri, TOKi ve kentsel dönüşümde de halihazırda uygulanan KDV oranı yüzde 1. Bu KDV’lerde de düzenlemeye gidiliyor. Konut sektöründe gerçekleştirilecek KDV düzenlemelesinin semte göre de yapılması planlanmakta. 

30 Milyarlık Feragat

Yeni Şafak’tan Nur Banu Aras’ın haberine göre; gıdaya uygulanan yüzde 7 oranındaki bir indirimle hükümek 2022’de KDV iadeleri de kapsayacak şekilde 30 milyar Türk Lirası tutarından feragat edildiği düşünülüyor. KDV indirimleri sayesinde doğrudan vatandaşın ceplerinin rahatlatılması planlanırken, üretici ve ticaret faaliyeti gösterenlerin de nefes alacağının altı çizildi.

Kira Geliri İçin Kimler Beyanname Verecek? hakkında daha fazla bilgi edinebilmek için tıklayınızç

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*