Otağtepe Nerede? Nasıl Gidilir?

Otağtepe Nerede? Nasıl Gidilir? Otağtepe, İstanbul ili, Beykoz ilçe sınırında yer almaktadır. Halk arasında Fatih Korusu ya da Otağtepe Parkı olarak bilinen TEMA Vehbi Koç Doğa Kültür Merkezi gezilmesi gereken alanlardan birisidir. Burası muhteşem bir boğaz manzarası ile ünlü, yeşilliklerle kaplı bir eşsiz bir manzarası olan doğa harikası bir yerdir.

Otağtepe Nerede

1997 yılında Büyükşehir Belediyesi tarafından çevre düzenlenmesi yapılarak bugün ki haline kavuşmuştur.

Eski adı Otağtepe Parkı olan yerin Fatih Korusu Tema Vehbi Koç Doğa Kültür Merkezi olarak düzenlenen adıyla bu yer, Koç Holding katkıları ile TEMA Vakfı tarafından yapılan TEMA – Vehbi Koç Doğa Kültür Merkezi 31 Mayıs 2000’de açılmıştır.

Bu park içerisinde TEMA Vakfı ürünlerinin ve seradaki bitkilerin satıldığı bir bölüm, Sera, Seyir Terasları, Gezi Yolları, Nilüfer Gölü ve Taş Köprü, Oturma ve Gölge Elemanları, Su Sarnıcı ve otopark bulunmaktadır.

Buranın tarihine baktığımız zaman, Hz. Osman döneminden, Fatih Sultan Mehmet dönemine kadar tüm İstanbul muhabereleri Otağtepe gerçekleşmiştir. İstanbul’u fethetmeye çalışan Fatih Sultan Mehmet Han, savaşı başlatmadan önce emrindeki orduyla beraber bu bölgeye çadırını kurmuştur. Ayrıca bu park  İlk Otağ-ı Hümayunun kurulduğu yer olarak da bilinmektedir.

Otağtepe Nerede?

Fatih Korusu diğer bir adı ile de Otağtepe Parkı, istanbul’un Anadolu Yakasında Kavacık semtinde bulunmaktadır.

Buraya Ulaşabilmek için;

Kadıköy’den 14M, Üsküdar’dan 15M numaralı İETT otobüs hattı ile Otağtepe’ye ulaşım sağlayabilirsiniz.

Beykoz sarı minibüsleri ile de Otağtepe’ye ulaşım sağlayabilirsiniz.

Cevizlibağ’dan kalkan 500T numaralı otobüs hattına binerek, Fatih Sultan Mehmet köprüsünden sonraki ilk durak olan Kavacık’ta indiğiniz zaman buraya ulaşım sağlayabilirsiniz.

Ancak Ortağtepe’ye özel aracınız ile gelecekseniz, ikinci köprüye bağlandığınız zaman sağdaki Kavacık tabelalarını takip ederek buraya ulaşabilirsiniz.

Altınkoy Nerede? Nasıl Gidilir? Yol Tarifi? hakkında daha fazla bilgi edinebilmek için tıklayınız.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*