Tapu Randevu Mesajı Ne Zaman Gelir?

Tapu Randevu Mesajı Ne Zaman Gelir? Tapu randevu mesajının ne zaman geleceği konusunda; webtapu üzerinden başvuru yapıldıktan sonra ikinci gün mesaj ile işlemlere çağrılan ve tapu harcı numarası verilen satıcılar mevcut iken bazen yoğunluktan dolayı Pendik, Esenyurt, Tuzla, Arnavutköy gibi tapu dairelerinde randevu mesajının gelmesi 15 günü bulabiliyor şeklinde bilgiler mevcuttur. Ayrıca  tapu dairesine gitmeye artık gerek yok, Webtapu üzerinden başvurunuzu evde yaparak, gerekli evrakları yükleyip satış yapacağınız zamanın mesaj yolu ile size bildirilmesini beklemeniz gerekecek.

Tapu Randevu Mesajı Ne Zaman Gelir

Randevu Mesajının içeriğinde de; işleme ait harç ödemesinin yapılabilmesi için harç makbuz numarası ve ödemenin yapılacağı banka bilgisi ve işlemin ve işlemlerin imza için hazır olacağı, tapuda bulunulması gereken zaman bilgisi mevcuttur.

Tapu Randevusu Nasıl Alınır? Tapu Randevu Mesajı Ne Zaman Gelir?

Tapu devir işlemleri için tapu müdürlüğünden randevu alınması şarttır. Randevu alınmadığı taktirde bu işlemi gerçekleştirmeniz mümkün değildir. O zaman tapu randevusu nasıl alınıyor? https://randevu.tkgm.gov.tr adresinden online başvuru ile ya da Alo 181 Tapu ve Kadastro hattını arayarak randevu oluşturabilirsiniz. Randevu başvurusundan sonra telefonunuza gelen SMS ile randevu bilgileri size iletilir.

Tapu İşlemleri İçin Gerekli Belgeler

Gayrimenkul alım ve satımları tapu işlemlerinin gerçekleşmesi ile tamamlanıyor. Konut alırken tapu işlemleri için gerekli belgeler şunlardır:

  • Nüfus cüzdanı ,
  • Bir adet fotokopisi
  • Belediyeden alınan ”Vergi Borcu Yoktur” yazısı ve geçmiş borçlara ait ”Ödendi” makbuzu
  • Tapu harcı ve emlak vergisi ödemesi, tapu işlemlerinden önce yapılmalıdır. Alıcı ve satıcının eşit oranda vereceği tapu harç masrafları, tapudan önce yatırılmalıdır.
  • Alım satımlarda önceki tapunun aslı ya da fotokopisi verilmelidir.
  • DASK – Zorunlu Deprem Sigortası yaptırılmalı var ise güncelliği kontrol edilmelidir.
  • Tapu işlemi vekaletle yapılacaksa noter onaylı vekaletname gereklidir. (Gayrimenkulün vergi borcu olmadığına dair yazı ve eğer işlemleri bir gayrimenkul danışmanı yürütecekse onun adına bir vekaletname.)

Taş Yünü Nedir? Taş Yünü Nerelerde Kullanılır? hakkında daha fazla bilgi edinebilmek için tıklayınız.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*